Personal trainer – Alles wat je MOET weten! (2020)

Tegenwoordig is het steeds normaler om personal training te nemen. En dat is maar goed ook, want met een personal trainer werk je efficiënt en doelmatig toe naar al je doelen. Of het nou gaat om een doelstelling als topsport of om een gezondheidsdoelstelling als afvallen. 

Personal trainer Nederland

Aangezien wij dagelijks ervaren en gecertificeerde personal trainers adviseren aan onze bezoekers, is het misschien wel leuk om je een beeld te geven van wat je kan verwachten wanneer je gaat personal training zou gaan volgen. 

In dit artikel bespreken we de volgende zaken

Wat doet een personal trainer?

personal trainer alles wat je moet wetenLaten we beginnen met de basis, wat doet een personal coach nou eigenlijk allemaal voor je?

Ten eerste helpt een fysieke trainer je met het opstellen van een effectief trainingsplan wat specifiek gericht is op het behalen van jouw doelstelling.

Daarnaast begeleid de persoonlijke trainer je natuurlijk in de uitvoering van dit trainingsplan, het geven van de training zelf en het coachen op de juiste uitvoering van een oefening. 

Daarnaast pakken veel trainers het breder aan dan alleen een trainingsplan en het geven van de training. Niet alleen trainen is namelijk belangrijk om je doelen te behalen, hier is meer voor nodig!

Of je nou een paar kilo wilt afvallen of misschien wel wat spiermassa wil aankomen door krachttraining. De juiste voeding en voldoende slaap en vele andere factoren zijn belangrijk voor een gezonde leefstijl.

Er zijn dus verschillende factoren belangrijk voor een gezonde leefstijl. Maar ook is het belangrijk dat jouw trainer een trainingsvorm kiest die goed bij jou past. 

Bij het maken van een trainingsschema houd een personal trainer rekening met jouw doelstelling maar ook met je algemene belastbaarheid. Sport je bijvoorbeeld wel vaker of heb je de afgelopen jaren erg weinig aan sport gedaan.

Z’n privé trainer doet dus meer dan alleen naast je staan, je herhalingen tellen en af en toe een keer roepen dat je door moet gaan. 

En ondanks dat er velen bekende personal trainers zijn. Een onbekende coach helpt jou met dezelfde manier en zal minstens net zo goed zijn. 

Wat kost personal training?

wat kost personal trainingHet lijkt allemaal hartstikke duur z’n persoonlijke sportcoach maar dat valt allemaal wel mee. Vraag jezelf eerst bijvoorbeeld eens af hoe belangrijk jij je gezondheid vindt? En hoeveel je uitgeeft aan zaken die veel minder belangrijk zijn. 

Heb jij een gloednieuwe telefoon of ga je elke week shoppen, dat is helemaal niet erg. Maar dat personal training duur is is dan geen excuus meer. Het is een kwestie van prioriteiten stellen. 

Wat vind jij belangrijk, je eigen gezondheid en goede persoonlijke begeleiding op dit gebied. Of nieuwe kleren kopen die misschien wel veel beter passen en staan wanneer je beter in je vel zit. 

Natuurlijk is een privé trainer geen kleine uitgave maar bedenk vooral wat je ervoor terug krijgt. Meer energie gedurende de dag, een positieve levenshouding, uitgerust gevoel en nog veel meer. 

Wegen de voordelen niet dubbel en dwars op tegen de kosten van een personal trainer? 

Wil je meer weten over wat een personal trainer daadwerkelijk kost? Lees dan mijn: Wat kost een personal trainer en kom er ook direct achter waarom een personal trainer duur lijkt en waar deze kosten heen gaan. 

Een aantal mogelijkheden om de kosten te drukken zijn online personal training of het sporten in iets grotere groepen dan 1 op 1 begeleiding. 

Als ik je zou mogen adviseren zou ik eerder kiezen voor begeleiding in een groep van 2-4 personen dan online personal coaching. Alleen het schema is namelijk niet genoeg, een privé trainer fungeert als stok achter de deur en begeleid ook je oefeningen en geeft technische aanwijzingen. Dit zal erg lastig worden voor een online trainer. 

Online een personal trainer zoeken

online personal trainer zoeken rotterdam amsterdamWanneer je op zoek gaat naar een geschikte personal trainer in Nederland heb je een aantal verschillende opties. Je kan natuurlijk op Google zoeken en verschillende websites afstruinen. 

Je kan op alle websites op zoek gaan naar de specialisaties van een trainer en kijken of deze aansluiten bij jouw doelstelling. Ook is het altijd goed om naar de recensies van andere sporters te kijken voor je je definitieve besluit neemt. 

Ook kan je nog op zoek gaan naar een video van de personal trainer waarin hij zichzelf voorsteld, zo heb je zonder een kennismakingsgesprek al een veel beter beeld van de persoon waar je eventueel terecht gaat komen. 

Als laatste is het ook altijd fijn om te zien waar je zou gaan sporten, ziet de locatie/faciliteit er een beetje netjes uit? Ga op zoek naar foto’s van de locatie of zelfs een 360 foto. 

Kan jij toch nog wel wat hulp gebruiken bij het zoeken en kiezen van een geschikte gecertificeerde trainer? Wij helpen je een personal trainer zoeken! 

Via HealthMatch zoek je door heel Nederland naar een geschikte professional bij jou in de buurt. Hij of zij helpt  jou verder met het efficiënt behalen van je doelstellingen. 

Uiteraard kan je gemakkelijk verschillende professionals vergelijken en eventueel filteren op vrouwelijke personal trainer of bijvoorbeeld een specialist op het gebied van voeding of obesitas.

Begeleiding naar een gezonde leefstijl

Zoals al eerder vermeld begeleid een personal coach je naar een gezonde leefstijl. Maar een gezonde leefstijl is voor iedereen anders. Voor de één betekent dit, normaal door het leven kunnen zonder fysieke klachten en voor de andere betekend het met een sixpack en een strakke buik over het strand lopen. 

Een goede personal coach luistert naar jouw wensen en stelt een plan op om deze doelen te behalen. 

Zo helpt een trainer je met het optimaliseren van je trainingen, je voeding, je slaap en je mentale staat. 

Dit totaalpakket zorgt ervoor dat jij een gezond leven leidt en dat je lekkerder in je vel zit dan ooit.  

Wacht niet langer, het gaat om je eigen gezondheid, durf hier in te investeren door advies te vragen van een professional. 

Via HealthMatch vindt je gemakkelijk een geschikte gecertificeerde personal trainer bij jou in de buurt, die aansluit bij je doelstelling! 

Wacht niet langer, Zoek via HealthMatch

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Kjelt van den Hazel

Kjelt van den Hazel

He, Mijn naam is Kjelt van den Hazel, oprichter van HealthMatch. Mijn doel is om Nederland een stukje gezonder te maken. Dat doe ik door dit soort artikelen en daarnaast kunnen we je doorverwijzen naar één van onze aangesloten professionals.